dimecres, 25 d’agost del 2010

VIATGE A... EDINBURGH, THE COWGATE

Edinburg (cat; Edimburg, gaèlic; Dùn Éideann): capital del Regne d'Escòcia, però la segona ciutat en població (477.000 hab.). Seu del Parlament d'Escòcia des del 1999, dissenyat pel català Enric Miralles.

Llocs d'interès: el Castell d'Edinburg, el Palau Reial de Holyroodhouse, la Royal Mile (uneix el Castell i el Palau i dóna la distància de la milla - mesura de distància anglosaxona-), Prince's Street (la principal avinguda comercial). Al nord, a partir del segle XVIII es va edificar la New Town. Calton Hill i Arthur's Seat són dos lloc agradables per poder veure una vista general de la ciutat. També és recomanable visitar i degustar la gran varietat de cervesses i wisky's del país. Al Nord del país els Highlands: paratges naturals relaxants. Interessant visita guiada per la ciutat, en castellà o anglès, en format Free Tour.

La fotografia: The Cowgate (cat; la porta de la vaca). Es denomina així perquè era el carrer d'entrada del vestiari que portaven al mercat, al Grassmarket. En aquesta plaça és feien també les execucions. Els condemnats podien fer l'últim beure a un bar que hi havia davant de la soga: The Last Droop.

El viatge: del 4 al 9 de març i del 27 al 29 d'abril del 2010. Aeroport de Girona-Aeroport d'Edinburg: 2 hores i 35 minuts. Aeroport d'Edinburg al centre de la ciutat: bus nº100, 3,5 lliures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada